5 originele Valentijnsacties in de horeca

Bericht geplaatst op 14/02/2020

Het is Valentijnsdag, hét grote feest van de liefde. Of je het nu commerciële onzin vindt of niet, de liefde hangt in de lucht en wordt uitvoerig gevierd. Vooral de horecasector profiteert van deze feestdag. Veel horecaondernemingen pakken dan ook graag uit met speciale aanbiedingen, menu’s, arrangementen of promoties. Ons oog viel op een aantal opmerkelijke Valentijnsacties in de horeca.

Slapen in het bed van Romeo & Julia

Verliefde koppeltjes kunnen dankzij boekingssite Airbnb hun kans wagen om Valentijnsdag door te brengen in het huis van Julia in het Italiaanse Verona. Het balkon werd wereldberoemd door Julia’s liefdesverklaring uit Shakespeare’s ‘Romeo & Julia’. Kandidaten moesten een brief aan Julia schrijven, waarin ze hun eigen pakkende liefdesverhaal delen. De winnaars zullen naast de overnachting genieten van een feestmaal klaargemaakt door chef-kok Giancarlo Perbellini (twee Michelinsterren) en mogen de liefdesbrieven gericht aan Julia doornemen.

Valentijnsactie Airbnb - bed van Romeo & Julia

Bron: Airbnb

Zeg het met een geurtje… van gebakken kip

Als de geur van gebakken kip jou of je partner in de stemming brengt, dan is dit misschien het ideale cadeau voor jou. Fastfoodketen KFC ontwikkelde in samenwerking met Moonpig acht Valentijnskaarten met een aantal suggestieve op kip gebaseerde slogans. Zo is er eentje met ‘You’re Finger Lickin’ Good’ op, en als je over de kipnugget krabt, ruik je een vleugje gefrituurde kip.

Valentijnsactie KFC - Moonpig

Bron: Moonpig

The Nooner Baby Maker

Hotel Zed, een Canadees hotel met vestigingen in Kelowna en Victoria, organiseert al enkele jaren op rij een Valentijnspromotie genaamd ‘The Nooner’. Koppels kunnen op 14 februari een kamer boeken tijdens de middag voor enkele uurtjes ononderbroken quality time, voor ongeveer 40 euro. Dit jaar pakt het hotel uit met ‘The Nooner Baby Maker’. Koppels die negen maanden later een baby verwelkomen, krijgen een gratis Valentijnsdagverblijf in Hotel Zed voor de komende 18 jaar.

Valentijnsactie Hotel Zed

Bron: Hotel Zed

Liefde gaat door de maag

De Nederlandse snackbarketen Bram Ladage organiseert op Valentijn een date night waarbij de deelnemers niet gekoppeld worden op basis van gemeenschappelijke interesses, maar op basis van hun favoriete frituursnack of sausje. Als de date een succes is en er volgt een tweede date, krijgen de gelukkigen een waardebon om bij Bram te besteden. Maar er is meer: stappen de tortelduifjes binnen de vijf jaar in het huwelijksbootje? Dan betaalt Bram Ladage de bruiloft!

Valentijnsactie Bram Ladage

Bron: Bram Ladage

Ook aan singles wordt gedacht

Burger King creëerde een anti-Valentijnsdag campagne, naar aanleiding van de release van de film ‘Birds of Prey’. In deze film moet het hoofdpersonage Harley Quinn de breuk met haar vriend Joker verwerken. Singles in New York, Los Angeles, San Francisco en Boston kunnen bij Burger King een foto van hun ex droppen, in ruil voor een gratis hamburger. New Yorkse locaties zullen ook voormalige liefdesbrieven en romantische geschenken accepteren in ruil voor een gratis Whopper.

Valentijnsactie Burger King - Burger Quinn

Bron: Burger King

Heb je ook een leuke Valentijnsactie gespot? Of organiseer je zelf iets origineels? Laat het ons weten!

Nieuwsoverzicht