8x anders: innovatieve horecaconcepten

Bericht geplaatst op 21/04/2019

Horecaondernemingen moeten creatief en innovatief uit de hoek komen om te kunnen groeien en te kunnen overleven. Uitsluitend eten, drinken of een overnachting aanbieden is niet langer voldoende. De gast is op zoek naar meer. Naar ervaringen met toegevoegde waarde. Wij zetten acht unieke, creatieve en innovatieve horecaconcepten op een rijtje.

Restaurants

1. Creator

Robotrestaurants zijn niet helemaal nieuw, maar duiken steeds vaker op overal ter wereld. Vorig jaar opende in San Francisco Creator, een restaurant waar twee robots de hamburgers bereiden. Rundvlees vermalen en bereiden, broodjes snijden, roosteren en beboteren en laagjes salade en kaas toevoegen: de robots doen het allemaal. De bereiding duurt ongeveer vijf minuten.

Creator

2. Dinner in the Sky

Eten in de lucht? Het kan! Je schuift samen met 21 personen de benen onder tafel, en geniet van een diner bereid door een (sterren)chef van dienst. Klein detail: je zit aan een vliegende tafel die via een kraan 50m boven de grond hangt. Het concept Dinner in the Sky startte in 2006 in België en heeft zich sindsdien verspreid over meer dan 60 landen.

Dinner in the Sky

3. HR Giger Bar Museum

Je hebt vast al eens een cocktail gedronken op een vreemde plek, maar deed je dat al in de buik van een beest? Of voor de huilende ogen van honderd gemummificeerde baby’s? De bekende designer van de film Alien, H.R. Giger, ontwierp tijdens zijn carrière verschillende “Giger Bars” . Je kunt er nog steeds twee van bezoeken in Zwitserland. De eerste opende in 1992 in Chur (Zwitserland), de geboorteplaats van Giger. De bar in Gruyère opende in 2003.

HR Giger Bar Museum

4. Under

Vorige maand opende Europa’s eerste onderwaterrestaurant in Lindesnes, Noorwegen. Under is het grootste onderwaterrestaurant ter wereld. Het gebouw ligt half verzonken in de zee en rust op de zeebodem op 5,5m onder de zeespiegel. De structuur is ontworpen om na verloop van tijd volledig te integreren in het mariene milieu. Keukenchef is de Deense Nicolai Ellitsgaard. De culinaire focus van het restaurant ligt op super high-end visgerechten.

Under

Hotels

1. Hotel Andromeda

Ben je te gast bij Hotel Andromeda in Oostende? Daar kan je informatie vragen bij robot Pepper. Pepper wandelt rond in de lobby van het hotel sinds 2017. De robot is heel menselijk en kan zwaaien, een hand geven, zingen en dansen. Gasten kunnen bij Pepper informatie vragen over welke restaurants er zijn in Oostende, wat voor weer het wordt, of er file zal zijn op weg naar huis en welke activiteiten ze in Oostende kunnen ontdekken.

Robot Pepper – Hotel Andromeda

2. Crane Hotel Faralda

Uniek overnachten kan in het Crane Hotel Faralda in Amsterdam. De gekende Kraan 13 op de voormalige NDSM-scheepswerf werd van de ondergang gered door projectontwikkelaar Edwin Kornmann Rudi. Hij restaureerde het industriële monument tot een van de meest spraakmakende designhotels van Nederland, met drie luxe suites en een jacuzzi in de top van de kraan. Crane Hotel Faralda opende op 4 april 2014.

Crane Hotel Faralda

3. Skylodge Adventure Suites

Slapen in een transparante capsule die aan de zijkant van een Peruaanse berg hangt? Wie durft? Je moet er wat voor over hebben, want je kan de glazen lodges enkel bereiken na een klim van 400m langs de rotswand, of via een zeer gedurfd pad. De Natura Vive Skylodge opende in 2013 en is samengesteld uit drie exclusieve capsule suites met een totale capaciteit van 8 personen.

Skylodge Adventure Suites

4. QO – Amsterdam

QO is een opmerkelijk levend gebouw en één van de meest duurzame hotels van Europa. Het hotel telt 21 verdiepingen met op het dak een kas waar eigen groente, fruit, kruiden, eetbare bloemen en vissen worden gekweekt. Natuurlijk daglicht overspoelt de ruimtes en de interieurs werden gecreëerd met natuurlijke materialen. De gevel van de oude Shelltoren aan het IJ is verwerkt in de betonconstructie van QO. Het tapijt in het hotel werd gemaakt van 100% gerecycleerde visnetten. Naast gerecycleerd materiaal is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bouwmateriaal uit de nabije omgeving.

QO – Amsterdam

En nu? Daag jezelf eens uit. Hoe maak jij jouw concept creatiever en innovatiever?

Nieuwsoverzicht