Een blik achter de schermen: afscheid van Mauro

Bericht geplaatst op 07/06/2019

Mauro is student Hotelmanagement aan de AP Hogeschool Antwerpen. In het kader van zijn stage heeft hij gedurende 4 maanden ons HoPa team versterkt. Vandaag nemen we afscheid, maar niet zonder hem nog aan een vragenvuur te onderwerpen. Lees hier over zijn ervaringen tijdens de stage en zijn toekomstplannen.

1. Mauro, stel jezelf eens kort voor: wie ben je, waar kom je vandaan, wat zijn jouw passies en dromen?

Mijn naam is Mauro Claes, ik ben 21 jaar en ik woon al mijn hele leven in Borsbeek. In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig, want ik heb een hekel aan niksen. Na het werk geniet ik ervan om al mijn energie kwijt te geraken in de fitness, waar ik elke week dan ook wel enkele uren doorbreng. Naast fitness spreek ik bijna dagelijks af met vrienden of mijn vriendin. Ook snowboarden is een passie van mij, dus ik probeer jaarlijks op skivakantie te gaan om van de sneeuw en de daarbij horende après-ski te genieten. Ik droom ervan om ooit mijn eigen bedrijf te runnen en genoeg te verdienen zodat ik nog veel kan reizen en zorgeloos kan leven.

2. Je studeert Hotelmanagement aan AP Hogeschool: hoe ben je bij deze opleiding terechtgekomen?

In het begin had ik geen enkel idee welke richting ik wilde studeren aangezien er zoveel keuze is en ik nog niet wist wat ik later als beroep wil uitoefenen. Na wat opzoekwerk en extra uitleg door een kennis die Hotelmanagement ging volgen, ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij deze studierichting. Ik was altijd al geïnteresseerd in eten, drinken en reizen. Hotelmanagement combineert die interesses tot een leerrijke studierichting met bovendien een sterke focus op vreemde talen zoals Frans, Engels en Duits. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik deze studierichting heb gekozen omdat je met het diploma alle kanten uit kan.

3. Waarom heb je voor een stage bij Horeca Partners gekozen?

Ik ben bij Horeca Partners terechtgekomen op aanraden van een kennis. Zij vertelde mij met veel lof over haar stage-ervaring bij Horeca Partners. Na enig opzoekwerk over wat Horeca Partners juist doet was ik helemaal overtuigd om mijn kans te wagen om hier mijn stage uit te voeren.

4. Wat waren jouw voornaamste taken?

Mijn takenpakket was zeer gevarieerd en dat vond ik geweldig! Ik heb een grote studie mogen helpen uitvoeren omtrent evenementenhallen in België, heb presentatiedossiers mogen opstellen, ben enkele keren mee op verplaatsing geweest om potentiële panden en concepten te bekijken, heb mee concepten mogen uitwerken, heb een concurrentieanalyse mogen uitvoeren enz.

5. Je stage zit er nu op: wat vond je leuk en wat net niet?

Wat ik leuk vond, was de ontspannen en aangename sfeer die op de werkvloer heerste. Er werd goed doorgewerkt, maar er was altijd even tijd om te lachen of iets leuk te vertellen. Dit gaat natuurlijk hand in hand met het feit dat ik aangename collega’s had. Zij hebben ervoor gezorgd dat mijn 18 weken stage voorbij zijn gevlogen. Ook de opdrachten waren over het algemeen zeer interessant en tof om uit te voeren.

Ik vond het ook heel interessant en leuk om meer te weten te komen over de horeca zelf. Op school leer je wel de theorie en krijg je enkele voorbeelden, maar door bij Horeca Partners gewerkt te hebben ben ik veel meer te weten gekomen over hoe de horecasector in België in elkaar zit en wat er momenteel populair is en wat niet.

Wat ik minder leuk vond was de beperkte vrije tijd die ik had aangezien ik het niet gewend was om zo lang aan een stuk te moeten werken en dus alleen in het weekend vrij te hebben. Het voordeel hiervan was wel dat ik mijn vrije tijd beter benutte en er dubbel zo hard van genoot.

6. Wat zijn de belangrijkste lessen die je tijdens je stageperiode hebt geleerd?

In het begin had ik moeite om in te schatten hoe lang je aan een opdracht mocht en kon werken. Na verloop van tijd werd dat duidelijker en voelde ik zelf aan wanneer iets klaar was en hoe lang ik er aan kon werken.

Mijn computervaardigheden zijn er ook zeker op vooruitgegaan. Zo heb ik geleerd om efficiënter te zoeken op het internet, mooier ogende presentaties te maken in Powerpoint, vlottere verslagen te schrijven in Word, enz.

7. Zou je anderen aanraden om stage te lopen bij Horeca Partners?

Ik raad het zeker en vast aan! De taken die je krijgt zijn gevarieerd, je hebt toffe collega’s, er heerst een ontspannen sfeer, je krijgt redelijk wat vrijheid in het uitvoeren van de opdrachten…

In het begin dacht ik dat 18 weken stage een eeuwigheid zou duren, maar het tegendeel is duidelijk bewezen! Die 18 weken zijn voorbij gevlogen doordat het een toffe en leerrijke ervaring was.

8. Wat zijn jouw toekomstplannen?

Eerlijk gezegd weet ik het nog niet zo goed. Ik hoop dit jaar af te studeren en dat moet normaal gezien ook lukken. Als ik deze studie heb afgerond ben ik van plan om nog één jaar te studeren en mij te verdiepen in een van mijn interesses. Het is dus nog een vraagteken wat ik later als beroep wil uitoefenen, maar we komen er wel!

9. Heeft de stage bij Horeca Partners ook mee deze toekomstplannen bepaald?

Horeca Partners heeft hier zeker bij geholpen. Ik heb ondervonden dat de horecasector mij zeker ligt en interesseert. Wat ik ook heb bijgeleerd is dat een bureaujob toch niet volledig mijn ding is. De jobinhoud was interessant maar (zo goed als) heel de tijd aan een bureau zitten is niets voor mij. Ik heb ondervonden dat ik beweging wil in mijn beroep en niet steeds op dezelfde plek wil werken.

stagiair Mauro Claes

Bedankt Mauro!

Nieuwsoverzicht