Een eigen restaurant starten; de droom van Lowie en Andra

Bericht geplaatst op 13/01/2019

In 2017 openden Lowie en Andra samen hun eerste horecazaak. Ondertussen groeide Bistro Nobis uit tot een gezellige, rustige en warme bistro waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Een verhaal dat wij op “Make Your Dream Come True Day” graag in de verf zetten. Bistro Nobis staat voor ‘van ons’, ‘bij ons’, en dat merk je aan de familiale sfeer waarin je wordt ontvangen. Bistro Nobis is een plek waar klanten zich thuis voelen.

Lowie en Andra leerden elkaar kennen in een horecazaak in Zoersel. Hij werkte er in de keuken, en zij als jobstudent in de zaal. De vonk sloeg over en al snel begonnen ze te fantaseren over een eigen zaak. Voor ze het goed en wel beseften, waren ze panden aan het bekijken van over te nemen horecazaken.

“Toen we op zoek gingen naar een zaak, kwamen we terecht op de website van Horeca Partners. We zijn samen een horecazaak gaan bezichtigen, maar uiteindelijk kozen we voor een leegstaand pand. Hier hebben we Bistro Nobis van nul opgebouwd. We bleven wel in contact met Horeca Partners.

Gezien onze jonge leeftijd waren we van mening dat we niet alles wisten. We vonden het heel belangrijk om ons te omringen met mensen met meer ervaring in de sector. Dit zal ook gedurende onze hele carrière zo blijven. Wij geloven dat je blijvend laten omringen door de juiste personen enorm belangrijk is voor de groei van jouw onderneming.

We merkten ook dat we door onze jonge leeftijd niet altijd even serieus werden genomen. Horeca Partners heeft echter nooit aan ons getwijfeld. Dit vonden we enorm motiverend. We werden steeds vriendelijk ontvangen, en stap voor stap begeleid.

Een overname via Horeca Partners is het niet geworden, maar tijdens de opstart van onze bistro was er geen dag dat we hen niet konden bellen. Er werd heel wat tijd in ons gestoken. We werden geholpen met de cijfers en het financieel plan, en ook nu zitten we regelmatig samen om de situatie te evalueren. Wat we ook enorm waarderen is dat ze niet bang zijn om ‘nee’ te zeggen. Vraag je raad over een idee waar ze de slaagkansen nihil van zien, zullen ze dit rechtuit zeggen.

Horeca Partners is een onderneming die waarmaakt wat ze belooft. We zouden vandaag niet staan waar we nu staan, zonder de raad en het advies die ons werden gegeven. Je kunt er met al je vragen terecht. Voor ons was Horeca Partners een grote hulp bij het opbouwen en de groei van Bistro Nobis.”

Een jong koppel met een passie voor horeca. Starten met Bistro Nobis was een enorme uitdaging met een heel fijn resultaat. Voor Lowie en Andra was dit het perfecte scenario, maar stoppen met dromen doen ze nog lang niet.

“Lowie heeft zijn verantwoordelijkheid in de keuken en Andra in de zaal. We werken samen aan één project, terwijl we totaal verschillende dingen doen. We doen waar we het beste in zijn en steunen elkaar. Lowie is een geweldige kok met veel feeling voor smaak. Andra is het socialere type en zorgt ervoor dat de klanten niets tekort komen. Dit maakt dat we elk onze vrijheid hebben en toch samen voor hetzelfde doel gaan: tevreden klanten.

We zijn wel heel blij dat we dit als koppel kunnen doen en zijn ervan overtuigd dat dit onze sterkte is. We geloven niet dat dit zou slagen als één van beiden een ander beroep zou uitoefenen. Zeker niet als je allebei wel feeling hebt voor horeca. Een andere belangrijke reden is dat er dan een groot stuk controle zou wegvallen, waardoor je volgens ons inboet aan kwaliteit.

Onze prioriteit is nu om de kwaliteit die Bistro Nobis momenteel biedt te behouden. Dit wil niet zeggen dat er geen toekomstplannen zijn. We willen echter niets overhaasten. Eén van de grootste projecten in het vooruitzicht is het werken met eigen vlees. Iemand uit de familie heeft een boerderij met Black Angus-koeien. Dit vlees willen we gebruiken in Bistro Nobis. We vinden dit een enorme meerwaarde voor onze zaak en voor ons verhaal. Als je de afkomst van de producten die je verkoopt goed kent, heb je controle over de kwaliteit. Wanneer we hiermee gaan starten? Dat kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen, maar het is voor de zeer nabije toekomst!”

  

Nieuwsoverzicht