HORECAccess

Bericht geplaatst op 03/12/2018

Vorige maand vloog Filip naar Sofia, Bulgarije voor de kick-off meeting rond HORECAccess. Dit is een nieuw Europees Project waar Horeca Partners deel van uitmaakt. De focus van het project ligt op het ontwikkelen van gespecialiseerde trainingen voor flexijobbers en studenten in de horeca en toeristische sector, om zo toegankelijke en betrouwbare diensten te verlenen aan klanten met een beperking.

horecacces project team

HORECAccess project team

We spitsen ons met dit project specifiek toe op jongeren die in de horeca werken. Het doel is om de algemene kennis over beperkingen en de barrières die daarbij komen kijken te vergroten. Hierdoor zal de communicatie en dienstverlening verbeteren. Op die manier zullen mensen met een beperking kunnen genieten van een toegankelijkere horeca in Europa.

De komende twee jaar zullen wij met partners uit Servië, Turkije en Bulgarije bijdragen aan de ontwikkeling van:

  • een app voor het verlenen van toegankelijke en betrouwbare diensten aan klanten met een beperking in de horecasector
  • een gids voor jongeren over het begrijpen van verschillende beperkingen
  • gestructureerde richtlijnen voor het verlenen van toegankelijke en betrouwbare diensten aan klanten met een beperking
  • een train-the-trainer voor horecaleidinggevenden over het begeleiden van flexijobbers en jobstudenten rond dit thema

Karel Van Isacker kwam het project eerder al toelichten tijdens onze inspiratienamiddag ‘Inclusive Tourism’ in oktober. Zijn volledige presentatie kan je hier downloaden.

Heb je interesse om dit project van dichtbij te volgen? Noteer alvast woensdag 4 december 2019 in jouw agenda. Op die dag organiseren wij in Brussel een workshop rond dit thema.

eu-flag-co-funded-by-erasmus+

Nieuwsoverzicht