Ondernemen in de horeca via zelfstandige uitbating

Bericht geplaatst op 14/07/2021

Ondernemen in de horeca. Goed Gek?

Ben je goed gek als je wilt ondernemen in de horeca? De sector gaat al jaren gebukt onder negatieve vooroordelen zoals een te hoge werkdruk, een onevenwichtige work-life balance, een toenemend aantal faillissementen… Bovendien deelde ook de coronacrisis de sector enkele rake klappen uit.

Anderzijds heeft de horecasector aangetoond hoe weerbaar hij is. Ondernemers waren creatief en vonden zich keer op keer opnieuw uit. Daarbij is sinds de heropening van de horecazaken nog maar eens gebleken dat de sector onmisbaar is voor onze samenleving. Vele mensen vonden heel snel de weg terug naar hun favoriete zaak. Hoog tijd dus voor een positieve benadering van het ondernemen in de horeca.

Het ontvangen van gasten, hen een aangename tijd bezorgen, de appreciatie van de bezoekers, dit alles blijft een boeiende uitdaging die vele jonge ondernemers aanspreekt. En uiteraard blijft het horeca-ondernemen, mits de juiste begeleiding en een professioneel opgesteld business- en marketingplan, een lucratieve sector.

Succesverhalen in de horeca worden geschreven door mensen met een passie en een liefde voor het vak, maar vooral door ondernemers die gewapend zijn met een goed concept, een duidelijk businessplan en een professionele begeleiding. Op die manier onderscheiden de professionele ondernemers zich van de waaghalzen. Zo wordt het verschil gemaakt tussen een succesvolle zaak of het zoveelste faillissement.

De formule zelfstandige uitbating

Hoe beginnen jonge starters nu aan hun eigen zaak? Om een zaak over te nemen of op te starten, is een lening bij de bank vaak noodzakelijk. En daar wringt dikwijls het schoentje. Om een brug te slaan tussen deze jonge starters en investeerders/eigenaars die hun horecazaak niet (meer) zelf operationeel willen runnen, heeft Horeca Partners de formule zelfstandige uitbating in het leven geroepen.

Wanneer een investeerder of eigenaar van het handelsfonds zelf niet dagelijks operationeel betrokken wil zijn in zijn horecazaak, is de formule zelfstandige uitbating een prima oplossing. De zelfstandige uitbater betaalt maandelijks een uitbatingsvergoeding om het concept, de infrastructuur en de inrichting van de horecazaak te mogen gebruiken. In ruil hiervoor krijgt de uitbater een instapklare en ingerichte zaak waar hij, zonder grote investeringen, voor eigen rekening werkt.

De formule zelfstandige uitbating biedt een perfect huwelijk tussen de twee partijen. De investeerder fungeert als bank en de jonge ondernemers stellen hun know-how en ervaring ten dienste van de zaak. De zelfstandige uitbater kenmerkt zich door zijn engagement, gezonde ondernemingszin, veel doorzettingsvermogen, ondersteund met ervaring in de horeca. Het gevolg is een bloeiende zaak waar de zelfstadige uitbaters dagelijks doen wat ze graag doen en waar de investeerder zich zorgeloos kan bezighouden met het beheer van zijn vastgoed.

Bovendien kan een zelfstandige uitbating een eerste opbouwende stap zijn naar een latere overname.

Interesse?

Heb je interesse om zelf een zaak zelfstandig uit te baten? Alle lopende zelfstandige uitbatingen worden vermeld tussen onze vacatures en overnames. Ga daar zeker eens kijken, of bezorg ons jouw cv. Op zoek naar nog meer informatie over onze formule zelfstandige uitbating? Neem vrijblijvend contact op met ons.

Nieuwsoverzicht