Onze trendspotter in Budapest

Bericht geplaatst op 19/08/2019

In juni hebben we met Foodservice Network België Budapest afgeschuimd op zoek naar interessante concepten. Filip Nicasi geeft hieronder zijn persoonlijke uitschieters mee.

Hostels met drinking games

Budapest mikt duidelijk op een jong publiek. In de stad vind je heel wat jeugdherbergen gaande van very basic tot comfortabel. Uitgaan is daarbij voor veel hostels een kernwoord, en dat lijkt vaak synoniem te zijn met drinken. De hostels organiseren drinking games, drinking cruises en natuurlijk ook nog party’s. Ambiance gegarandeerd. Overdag kom je er wel wat katers & zombies tegen, dat was duidelijk.

The Hive Party Hostel Budapest entrance The Hive Party Hostel Budapest Drinking Games

Kontakt Coffee – Szimply Food

Een concept dat me heeft aangezet tot nadenken serveert alleen dranken: Kontakt Coffee. Op de kaart staan cold brew (zijn er echt mensen die dat oprecht lekker vinden?) en andere hippe (koffie)dranken. Met een mini-oppervlakte binnen en een even klein terras buiten, lijkt het tot hiertoe niets buitengewoons. Het bijzondere is dat je in het buurpand bij Szimply Food (met even kleine verbruiksruimte en van dezelfde uitbater) enkel eten kunt bestellen, geen drank. Kwestie van productie-efficiëntie te boeken. De klant gaat zelf van de ene naar de andere zaak en rekent op twee verschillende plaatsen af als hij links drank en rechts eten heeft besteld. Een interessant idee…

Szimply Food Budapest

KAJAHU

Als je over ambitie spreekt, moet je zeker kijken naar KAJAHU – Food together. Momenteel maar twee restaurants, maar een strategie om de hele wereld te veroveren. 83 units zijn nu al in opstart en over 5 jaar willen ze wereldwijd zitten. De slogan van de CEO is: ‘we provide food for free’. Door apps, digitale inhoud, spelletjes en dergelijke wil hij winst maken zodat hij het eten gratis kan serveren. Voorlopig loopt het zo’n vaart nog niet. Je bestelt en betaalt wel via een app die in de tafel is ingewerkt. (Upselling is op deze manier een makkie.) Een kelner zie je pas wanneer die de bestelling perfect bij de juiste persoon aan je tafel brengt. Gedaan dus met ‘Voor wie was de hamburger alstublieft?’. Ondertussen kan je ook een chat beginnen met de knappe kerel/dame drie tafels verder: allemaal via de app. En oh ja, je kunt er ook zelf koken met je vrienden. KAJAHU doet de afwas! Waar blijven ze ermee in België?

KAJAHU Budapest tafel KAJAHU Budapest

Nieuwsoverzicht