OPROEP: concessie voor kasteel Ter Rijst in Heikruis

Bericht geplaatst op 04/02/2019

Kasteel Ter Rijst

Voor het kasteel Ter Rijst, gelegen in Heikruis, is Natuurinvest op zoek naar kandidaat-uitbaters.

Heikruis is een plaatsje in de Vlaams-Brabantse gemeente Pepingen en maakt deel uit van de Groene Gordel rond Brussel. Middenin een idyllisch kasteelpark met aansluitend bosreservaat ligt het kasteel Ter Rijst. Dit classicistisch kasteel kent een rijke geschiedenis, en is dan ook een beschermd monument.

Momenteel wordt het kasteel volledig gerestaureerd en omgevormd tot een toeristische bestemming met een residentiële en culturele invulling. Het pand is beschikbaar vanaf juli 2019.

  

B&B met brasserie

Op de eerste verdieping krijgt de B&B vijf charmante en volledig ingerichte kamers. Het ontbijt serveert men op het gelijkvloers. Bovendien is er voldoende ruimte om een brasserie of restaurant in te richten, met aparte vergaderzalen of receptieruimtes. Verder is er nog een ruim terras met zicht op de kasteelvijvers. Voor de zaakvoerder en zijn gezin is in het kasteel een appartement voorzien met 2 slaapkamers. Op deze manier is de zaakvoerder ideaal geplaatst om het beheer van het volledige kasteelgebouw op zich te nemen.

Vijf appartementen

De vijf éénkamerappartementen bevinden zich op de eerste verdieping. Vier zijn van het type “duplex” met de slaapkamer en de badkamer in de kasteelzolder. De appartementen kunnen mee worden opgenomen in de horeca-concessie of ze worden elk apart aangeboden voor permanente bewoning.

Culturele invulling

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media gaat op zoek naar een partner om een kwalitatieve jaarwerking op poten te zetten in de polyvalente ruimtes op het gelijkvloers van het kasteel. Voor deze culturele organisatie is ook bureelruimte voorzien. De binnenkoer is in gemeenschappelijk gebruik met de horeca-exploitatie.

Interesse?

Voor meer informatie over de domeinconcessie kan je terecht op de website Natuurlocaties van Natuurinvest. Contactpersoon voor dit dossier is de Meggie Bosman.

M: meggie.bosman@vlaanderen.be
T: 0491 99 03 44

Nieuwsoverzicht