Nieuws

Time management voor horecaondernemers

08/11/2021

Voor wie een horecazaak runt zijn overuren kloppen en ellenlange to-do lijstjes vaak dagelijkse kost. Heb jij soms ook het gevoel dat je niet alles georganiseerd krijgt? Zou je graag wat extra uurtjes in een dag hebben? Deze basics rond time en selfmanagement helpen je...

Lees meer

Week van de Bedrijfsoverdracht

18/10/2021

Week van de Bedrijfsoverdracht 15 – 19 november Elk jaar organiseert het Agentschap Ondernemen & Innoveren de Week van de Bedrijfsoverdracht. Men wil hiermee: ondernemers aanmoedigen om over bedrijfsoverdracht na te denken en erover te praten; ondernemers veel kansen geven om zich te informeren over...

Lees meer

Basics onderhandelen voor horecaondernemers

11/10/2021

Basics onderhandelen voor horecaondernemers: onderhandelen is een skill die je als horecaondernemer niet kunt missen. Een contract onderhandelen met een leverancier, afspraken maken met je medewerkers of onderhandelen over een overnameprijs… Goed kunnen onderhandelen geeft je een voordeel in verschillende soorten deals en gesprekken. Wij...

Lees meer

Profilering en positionering als sleutel tot succes

14/09/2021

Profilering en positionering zijn een belangrijk middel om overeind te blijven in een competitieve markt zoals de horecasector. Profilering draait rond de identiteit van je zaak en hoe je deze afstemt op jouw doelgroep. Positionering gaat dan weer over hoe je hier succesvol mee naar...

Lees meer

Ondernemen in de horeca via zelfstandige uitbating

14/07/2021

Ondernemen in de horeca. Goed Gek? Ben je goed gek als je wilt ondernemen in de horeca? De sector gaat al jaren gebukt onder negatieve vooroordelen zoals een te hoge werkdruk, een onevenwichtige work-life balance, een toenemend aantal faillissementen… Bovendien deelde ook de coronacrisis de...

Lees meer

6 tips om meer online reviews te verzamelen voor jouw horecazaak

09/06/2021

We schreven eerder al over het belang van online reviews voor jouw horecazaak, en hoe je hier als ondernemer best op kunt reageren. Nu je dat weet, mogen de reviews uiteraard binnenstromen! Met onderstaande tips kan je jouw gasten aanmoedigen om een online review te...

Lees meer

Terrasmanagement: haal het maximum uit je terras

05/05/2021

De Belg houdt van een terrasje doen. Bovendien zorgt de coronapandemie ervoor dat de terrassen de komende maanden misschien wel belangrijker worden dan onze binnenruimten in de horeca. Tijd dus om je te wagen aan echt ‘terrasmanagement’. Wij geven je graag enkele inzichten en tips...

Lees meer

Bestel- en bezorgplatformen: 4 op een rij

08/04/2021

Wanneer je aan de slag gaat met afhaal- en bezorgmaaltijden is het belangrijk om de voor- en nadelen van elk model tegen elkaar af te wegen. Ga je alles zelf organiseren? Of kies je ervoor om in zee te gaan met één of meerdere bezorgpartners?...

Lees meer

Omgaan met online reviews in de horeca

05/02/2021

Online reviews in de horeca: willen of niet, ze horen erbij. Je kan hier als ondernemer dus best verstandig mee omgaan en er de nodige aandacht aan besteden. Bovendien hebben ze een belangrijke impact op het succes van je horecazaak. Het belang van online reviews...

Lees meer

Iets interessant gelezen?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks enkele blogberichten eenvoudig via e-mail.

Door in te schrijven ga je akkoord met het privacybeleid