Nieuws

Profilering en positionering als sleutel tot succes

14/09/2021

Profilering en positionering zijn een belangrijk middel om overeind te blijven in een competitieve markt zoals de horecasector. Profilering draait rond de identiteit van je zaak en hoe je deze afstemt op jouw doelgroep. Positionering gaat dan weer over hoe je hier succesvol mee naar...

Lees meer

Ondernemen in de horeca via zelfstandige uitbating

14/07/2021

Ondernemen in de horeca. Goed Gek? Ben je goed gek als je wilt ondernemen in de horeca? De sector gaat al jaren gebukt onder negatieve vooroordelen zoals een te hoge werkdruk, een onevenwichtige work-life balance, een toenemend aantal faillissementen… Bovendien deelde ook de coronacrisis de...

Lees meer

6 tips om meer online reviews te verzamelen voor jouw horecazaak

09/06/2021

We schreven eerder al over het belang van online reviews voor jouw horecazaak, en hoe je hier als ondernemer best op kunt reageren. Nu je dat weet, mogen de reviews uiteraard binnenstromen! Met onderstaande tips kan je jouw gasten aanmoedigen om een online review te...

Lees meer

Terrasmanagement: haal het maximum uit je terras

05/05/2021

De Belg houdt van een terrasje doen. Bovendien zorgt de coronapandemie ervoor dat de terrassen de komende maanden misschien wel belangrijker worden dan onze binnenruimten in de horeca. Tijd dus om je te wagen aan echt ‘terrasmanagement’. Wij geven je graag enkele inzichten en tips...

Lees meer

Bestel- en bezorgplatformen: 4 op een rij

08/04/2021

Wanneer je aan de slag gaat met afhaal- en bezorgmaaltijden is het belangrijk om de voor- en nadelen van elk model tegen elkaar af te wegen. Ga je alles zelf organiseren? Of kies je ervoor om in zee te gaan met één of meerdere bezorgpartners?...

Lees meer

Omgaan met online reviews in de horeca

05/02/2021

Online reviews in de horeca: willen of niet, ze horen erbij. Je kan hier als ondernemer dus best verstandig mee omgaan en er de nodige aandacht aan besteden. Bovendien hebben ze een belangrijke impact op het succes van je horecazaak. Het belang van online reviews...

Lees meer

5 tips om jouw takeaway te organiseren

16/12/2020

5 tips om jouw takeaway te organiseren We haalden eerder al aan dat takeaway en deliverymaaltijden ook in het post-coronatijdperk aan populariteit zullen blijven winnen. Het is een belangrijke evolutie om op te volgen en om rekening mee te houden. Desondanks stort je je best...

Lees meer

Is takeaway here to stay?

14/12/2020

Takeaway en delivery: een noodzakelijk kwaad Takeaway en deliverymaaltijden winnen al jaren aan populariteit. Veel restaurants (we denken vooral aan ketens en fastfoodzaken) maakten hier al een tijd handig gebruik van. Toen we in maart werden geconfronteerd met die eerste lockdown veranderde het (online) aanbieden...

Lees meer

Eerste Hulp Bij Vega’s*

06/11/2020

(* vegetariërs en veganisten) Je weet het of je weet het niet, maar november is de maand om het veganisme een kans te geven. 1 november is namelijk World Vegan Day en ook de start van de Try Vegan-maand, een initiatief van EVA vzw en...

Lees meer

Iets interessant gelezen?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks enkele blogberichten eenvoudig via e-mail.

Door in te schrijven ga je akkoord met het privacybeleid