Nieuws

Onze trendspotter in Budapest

19/08/2019

In juni hebben we met Foodservice Network België Budapest afgeschuimd op zoek naar interessante concepten. Filip Nicasi geeft hieronder zijn persoonlijke uitschieters mee. Hostels met drinking games Budapest mikt duidelijk op een jong publiek. In de stad vind je heel wat jeugdherbergen gaande van very...

Lees meer

Een eigen soundtrack voor elk restaurant

12/08/2019

Als uitbater van een café of restaurant kan je met jouw muziekkeuze het gedrag van je gasten beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt dat consumenten bij de juiste tonen langer blijven en meer geld spenderen. Het volume bepaalt dan weer of men gezonde of net ongezonde keuzes...

Lees meer

2 uitdagende problemen aangepakt door HORECAccess

15/07/2019

Met het Europese Erasmus Plus-project HORECAccess pakken we twee uitdagende problemen aan: jongerenwerkloosheid en toegankelijke HORECA. Strijd tegen jongerenwerkloosheid In november 2014 hebben de Verenigde Naties 15 juli uitgeroepen tot World Youth Skills Day (WYSD). Jongeren zijn bijna drie keer zo vaak werkloos als volwassenen....

Lees meer

Een blik achter de schermen: afscheid van Mauro

07/06/2019

Mauro is student Hotelmanagement aan de AP Hogeschool Antwerpen. In het kader van zijn stage heeft hij gedurende 4 maanden ons HoPa team versterkt. Vandaag nemen we afscheid, maar niet zonder hem nog aan een vragenvuur te onderwerpen. Lees hier over zijn ervaringen tijdens de...

Lees meer

9 horecaconcepten die inzetten op duurzaamheid

06/06/2019

Zoals in zowat alle bedrijfssectoren komt ook in de horeca duurzaam ondernemen steeds hoger op de agenda te staan. Gasten verwachten ook alsmaar meer dat hotels en restaurants onder andere voldoende milieubewustzijn aan de dag leggen. Uiteraard kan dat in de praktijk op talloze manieren...

Lees meer

Hoe spoor je hotelgasten aan om hun handdoeken te hergebruiken?

24/05/2019

Al jaren proberen hotels gasten aan te sporen om handdoeken meer dan één keer te gebruiken. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt, waarvan de ene al succesvoller blijkt te zijn dan de andere. De sociale norm Enkele gedragswetenschappers voerden in 2008 al enkele experimenten uit om...

Lees meer

Kantoorruimtes te huur op centrale locatie te Antwerpen

29/04/2019

DESGUINLEI 184 – 2018 ANTWEPREN Kantoorruimtes te huur op centrale locatie te Antwerpen. De ruimtes bevinden zich in een herenhuis in de populaire Expowijk, vlakbij de Antwerpse Ring. Hierdoor is zowel Gent als Brussel makkelijk bereikbaar. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer? Het station...

Lees meer

8x anders: innovatieve horecaconcepten

21/04/2019

Horecaondernemingen moeten creatief en innovatief uit de hoek komen om te kunnen groeien en te kunnen overleven. Uitsluitend eten, drinken of een overnachting aanbieden is niet langer voldoende. De gast is op zoek naar meer. Naar ervaringen met toegevoegde waarde. Wij zetten acht unieke, creatieve...

Lees meer

Waarom waardering tonen aan je medewerkers zo belangrijk is

01/03/2019

Over een periode van twee jaar (2016-2018) bevroeg Mensura ruim 850 horecamedewerkers over hun job. Hieruit blijkt dat 4 op 5 werknemers stress ondervindt tijdens het werk. 1 op 5 gaf zelfs aan heel gestresseerd te zijn. Hoe je stress op een positieve manier kunt...

Lees meer

Wil je dit nieuws ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Door in te schrijven ga je akkoord met het privacybeleid