Nieuws

Een eigen restaurant starten; de droom van Lowie en Andra

13/01/2019

In 2017 openden Lowie en Andra samen hun eerste horecazaak. Ondertussen groeide Bistro Nobis uit tot een gezellige, rustige en warme bistro waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Een verhaal dat wij op “Make Your Dream Come True Day” graag in de verf zetten....

Lees meer

Start nu met besparen op je energiefactuur!

10/01/2019

Tijdens de eindejaarsperiode stelden we al voor om eens een business plan te schrijven als goed voornemen. Het is echter niet altijd vanzelfsprekend om daarvoor voldoende tijd te vinden. Wil je in eerste instantie de financiële winstgevendheid van jouw horecazaak verbeteren? Dan kan je al veel...

Lees meer

Schrijf eens een business plan als goed voornemen

20/12/2018

Overal lichtjes, kerstbomen die schitteren achter ramen, ondanks alle online verkopen traditiegetrouw een drukte van jewelste in de winkelstraten én Mariah Carey die luidkeels verkondigt dat ze nog steeds maar één ding wil voor Kerstmis: we kunnen er niet omheen, het einde van het jaar...

Lees meer

Maand van de voedselveiligheid

20/12/2018

Aangezien december maand van de voedselveiligheid is, gingen wij ons licht opsteken bij onze externe partner Geert Bruggeman. Geert heeft een achtergrond in biochemie, voedingstechnologie en milieumanagement. Zijn ervaring in de industrie en de toelevering aan Foodservice bedrijven vult hij aan met expertise rond kwaliteitsmanagement...

Lees meer

HORECAccess

03/12/2018

Vorige maand vloog Filip naar Sofia, Bulgarije voor de kick-off meeting rond HORECAccess. Dit is een nieuw Europees Project waar Horeca Partners deel van uitmaakt. De focus van het project ligt op het ontwikkelen van gespecialiseerde trainingen voor flexijobbers en studenten in de horeca en...

Lees meer

Eerste Hulp Bij Vega’s*

27/11/2018

(*vegetariërs en veganisten) Hoewel de vraag stijgt, is de kennis bij veel chefs over de plantaardige keuken nog beperkt. Ben jij ook even het noorden kwijt als er een vegetariër of veganist over de vloer komt? Lees dan zeker verder in deze Eerste Hulp Bij...

Lees meer

Interview met zaakvoerder Charlotte Bolle: “Het zelfstandig zijn bevalt me wel”

19/11/2018

Haar vader volgen in zijn bedrijf, en uiteindelijk zelfs de fakkel van hem overnemen, was niet de toekomst die Charlotte Bolle voor ogen had. Uiteindelijk koos ze toch voor de familiale sfeer van Horeca Partners, en intussen is ze al twee jaar medezaakvoerder. Wat is...

Lees meer

Fotowedstrijd Horeca Expo

16/11/2018

Het zit er weer op! Bedankt aan iedereen die ons een bezoekje kwam brengen op de Horeca Expo in Gent. Het was een leuke editie en er werden prachtige foto’s gemaakt in onze photo booth. Het resultaat daarvan kan je bekijken op onze Facebookpagina. De...

Lees meer

5x ‘neen’ tegen voedselverspilling

15/11/2018

Jaarlijks verspillen we wereldwijd 1/3 van het voedsel bestemd voor consumptie. In België komt dat neer op 3,6 miljoen ton voedsel dat weggesmeten wordt, of 345kg per persoon per jaar. Hiermee zijn we het tweede meest voedsel verspillende land van Europa. Een zilveren medaille waar...

Lees meer

Hoe helpt stress je vooruit?

06/11/2018

Dat werken in de horecasector voor veel stress zorgt, is al lang geen geheim meer. Onregelmatige uren, grote pieken qua drukte, veeleisende klanten…  het zijn slechts enkele bepalende factoren. Wanneer horecamedewerkers en-uitbaters te vaak en te lang met stressvolle situaties te maken krijgen, is dit...

Lees meer