Nieuws

Gedichtendag

30/01/2020

Denk vandaag aan iets goed en denk aan iets lekker Doe vandaag eens iets grappig, maak het wat gekker Doe vandaag eens iets aardig, bedenk voor die ene collega eens iets lief Buig vandaag alle irritaties om naar iets positief! — Veronique Loiselet

Lees meer

Tips voor logies: het belang van een goed afgebakende doelgroep

22/01/2020

Een doelgroep afbakenen voor je logies is vaak lastig. Veel ondernemers willen of durven hier geen keuze te maken. Het lijkt in eerste instantie misschien verstandig om te mikken op een zo breed mogelijk publiek. Toch is het belangrijk om je doelgroep duidelijk te bepalen,...

Lees meer

HORECACCESS Multiplier Event

10/12/2019

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van het HORECACCESS Multiplier Event in Brussel. Deze inspirerende voormiddag stond helemaal in het teken van toegankelijkheid in de horecasector.  

Lees meer

Horecapersoneel vinden én houden: 8 tips

25/09/2019

Het is een van de grootste uitdagingen in de horecasector: goed personeel vinden én houden. Nochtans is gemotiveerd, empathisch en deskundig personeel een belangrijk en vaak onderschat onderdeel van jouw marketingmix. Je personeel fungeert als aanspreekpunt voor de klant en heeft vanzelfsprekend een grote invloed...

Lees meer

Interview met zaakvoerder Filip Nicasi: “Ik doe al 20 jaar lang elke dag wat ik graag doe”

19/09/2019

Filip Nicasi is dit jaar al 20 jaar bij Horeca Partners. Hij doet zijn job nog altijd met evenveel, of zelfs meer, goesting en passie als bij de start van zijn carrière.  Je bent nu 20 jaar bij Horeca Partners. Hoe ben je hier terecht...

Lees meer

Onze trendspotter in Budapest

19/08/2019

In juni hebben we met Foodservice Network België Budapest afgeschuimd op zoek naar interessante concepten. Filip Nicasi geeft hieronder zijn persoonlijke uitschieters mee. Hostels met drinking games Budapest mikt duidelijk op een jong publiek. In de stad vind je heel wat jeugdherbergen gaande van very...

Lees meer

Een eigen soundtrack voor elk restaurant

12/08/2019

Als uitbater van een café of restaurant kan je met jouw muziekkeuze het gedrag van je gasten beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt dat consumenten bij de juiste tonen langer blijven en meer geld spenderen. Het volume bepaalt dan weer of men gezonde of net ongezonde keuzes...

Lees meer

2 uitdagende problemen aangepakt door HORECAccess

15/07/2019

Met het Europese Erasmus Plus-project HORECAccess pakken we twee uitdagende problemen aan: jongerenwerkloosheid en toegankelijke HORECA. Strijd tegen jongerenwerkloosheid In november 2014 hebben de Verenigde Naties 15 juli uitgeroepen tot World Youth Skills Day (WYSD). Jongeren zijn bijna drie keer zo vaak werkloos als volwassenen....

Lees meer

Een blik achter de schermen: afscheid van Mauro

07/06/2019

Mauro is student Hotelmanagement aan de AP Hogeschool Antwerpen. In het kader van zijn stage heeft hij gedurende 4 maanden ons HoPa team versterkt. Vandaag nemen we afscheid, maar niet zonder hem nog aan een vragenvuur te onderwerpen. Lees hier over zijn ervaringen tijdens de...

Lees meer

Iets interessant gelezen?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks enkele blogberichten eenvoudig via e-mail.

Door in te schrijven ga je akkoord met het privacybeleid