In juni hebben we met Foodservice Network België Budapest afgeschuimd op zoek naar interessante concepten. Filip Nicasi geeft hieronder zijn persoonlijke uitschieters mee. Hostels met drinking games Budapest mikt duidelijk op een jong publiek. In de stad vind je heel wat jeugdherbergen gaande van very...
Lees meerAls uitbater van een café of restaurant kan je met jouw muziekkeuze het gedrag van je gasten beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt dat consumenten bij de juiste tonen langer blijven en meer geld spenderen. Het volume bepaalt dan weer of men gezonde of net ongezonde keuzes...
Lees meerMet het Europese Erasmus Plus-project HORECAccess pakken we twee uitdagende problemen aan: jongerenwerkloosheid en toegankelijke HORECA. Strijd tegen jongerenwerkloosheid In november 2014 hebben de Verenigde Naties 15 juli uitgeroepen tot World Youth Skills Day (WYSD). Jongeren zijn bijna drie keer zo vaak werkloos als volwassenen....
Lees meerMauro is student Hotelmanagement aan de AP Hogeschool Antwerpen. In het kader van zijn stage heeft hij gedurende 4 maanden ons HoPa team versterkt. Vandaag nemen we afscheid, maar niet zonder hem nog aan een vragenvuur te onderwerpen. Lees hier over zijn ervaringen tijdens de...
Lees meerZoals in zowat alle bedrijfssectoren komt ook in de horeca duurzaam ondernemen steeds hoger op de agenda te staan. Gasten verwachten ook alsmaar meer dat hotels en restaurants onder andere voldoende milieubewustzijn aan de dag leggen. Uiteraard kan dat in de praktijk op talloze manieren...
Lees meerAl jaren proberen hotels gasten aan te sporen om handdoeken meer dan één keer te gebruiken. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt, waarvan de ene al succesvoller blijkt te zijn dan de andere. De sociale norm Enkele gedragswetenschappers voerden in 2008 al enkele experimenten uit om...
Lees meerHorecaondernemingen moeten creatief en innovatief uit de hoek komen om te kunnen groeien en te kunnen overleven. Uitsluitend eten, drinken of een overnachting aanbieden is niet langer voldoende. De gast is op zoek naar meer. Naar ervaringen met toegevoegde waarde. Wij zetten acht unieke, creatieve...
Lees meerOver een periode van twee jaar (2016-2018) bevroeg Mensura ruim 850 horecamedewerkers over hun job. Hieruit blijkt dat 4 op 5 werknemers stress ondervindt tijdens het werk. 1 op 5 gaf zelfs aan heel gestresseerd te zijn. Hoe je stress op een positieve manier kunt...
Lees meerBinnen enkele dagen gaan weer duizenden Belgen de uitdaging aan om één maand lang geen alcohol te drinken. Tournée Minérale, de actie die in het leven werd geroepen door Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn, is daarmee al aan zijn derde editie toe. De focus...
Lees meerSchrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks enkele blogberichten eenvoudig via e-mail.