Nieuws

9 horecaconcepten die inzetten op duurzaamheid

06/06/2019

Zoals in zowat alle bedrijfssectoren komt ook in de horeca duurzaam ondernemen steeds hoger op de agenda te staan. Gasten verwachten ook alsmaar meer dat hotels en restaurants onder andere voldoende milieubewustzijn aan de dag leggen. Uiteraard kan dat in de praktijk op talloze manieren...

Lees meer

Hoe spoor je hotelgasten aan om hun handdoeken te hergebruiken?

24/05/2019

Al jaren proberen hotels gasten aan te sporen om handdoeken meer dan één keer te gebruiken. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt, waarvan de ene al succesvoller blijkt te zijn dan de andere. De sociale norm Enkele gedragswetenschappers voerden in 2008 al enkele experimenten uit om...

Lees meer

8x anders: innovatieve horecaconcepten

21/04/2019

Horecaondernemingen moeten creatief en innovatief uit de hoek komen om te kunnen groeien en te kunnen overleven. Uitsluitend eten, drinken of een overnachting aanbieden is niet langer voldoende. De gast is op zoek naar meer. Naar ervaringen met toegevoegde waarde. Wij zetten acht unieke, creatieve...

Lees meer

Waarom waardering tonen aan je medewerkers zo belangrijk is

01/03/2019

Over een periode van twee jaar (2016-2018) bevroeg Mensura ruim 850 horecamedewerkers over hun job. Hieruit blijkt dat 4 op 5 werknemers stress ondervindt tijdens het werk. 1 op 5 gaf zelfs aan heel gestresseerd te zijn. Hoe je stress op een positieve manier kunt...

Lees meer

3de Tournée Minérale

28/01/2019

Binnen enkele dagen gaan weer duizenden Belgen de uitdaging aan om één maand lang geen alcohol te drinken. Tournée Minérale, de actie die in het leven werd geroepen door Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn, is daarmee al aan zijn derde editie toe. De focus...

Lees meer

Een eigen restaurant starten; de droom van Lowie en Andra

13/01/2019

In 2017 openden Lowie en Andra samen hun eerste horecazaak. Ondertussen groeide Bistro Nobis uit tot een gezellige, rustige en warme bistro waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Een verhaal dat wij op “Make Your Dream Come True Day” graag in de verf zetten....

Lees meer

Start nu met besparen op je energiefactuur!

10/01/2019

Tijdens de eindejaarsperiode stelden we al voor om eens een business plan te schrijven als goed voornemen. Het is echter niet altijd vanzelfsprekend om daarvoor voldoende tijd te vinden. Wil je in eerste instantie de financiële winstgevendheid van jouw horecazaak verbeteren? Dan kan je al veel...

Lees meer

Schrijf eens een business plan als goed voornemen

20/12/2018

Overal lichtjes, kerstbomen die schitteren achter ramen, ondanks alle online verkopen traditiegetrouw een drukte van jewelste in de winkelstraten én Mariah Carey die luidkeels verkondigt dat ze nog steeds maar één ding wil voor Kerstmis: we kunnen er niet omheen, het einde van het jaar...

Lees meer

Maand van de voedselveiligheid

20/12/2018

Aangezien december maand van de voedselveiligheid is, gingen wij ons licht opsteken bij onze externe partner Geert Bruggeman. Geert heeft een achtergrond in biochemie, voedingstechnologie en milieumanagement. Zijn ervaring in de industrie en de toelevering aan Foodservice bedrijven vult hij aan met expertise rond kwaliteitsmanagement...

Lees meer

Iets interessant gelezen?

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en ontvang maandelijks enkele blogberichten eenvoudig via e-mail.

Door in te schrijven ga je akkoord met het privacybeleid