Nieuws

Een handelsfonds overlaten, hoe zit dat nu?

09/07/2020

Als je een horecazaak uitbaat in de vorm van een vennootschap kan je ofwel de aandelen overlaten, ofwel het handelsfonds overlaten. Een belangrijk verschil! De activiteiten van een eenmanszaak overlaten valt altijd onder ‘handelsfonds’. Overname handelsfonds Een handelsfonds kan eigendom zijn van een natuurlijke persoon...

Lees meer

Coronacrisis: steunmaatregelen voor de horecasector

20/05/2020

De overheid neemt steunmaatregelen tijdens de coronacrisis. Laatst gewijzigd op 20 mei 2020 om 10u20. Het coronavirus en de daarbij horende maatregelen laten zich overal hard voelen. Ook in de horecasector. Cafés, restaurants en ook alle toeristische logies, werden genoodzaakt hun deuren te sluiten. Daarnaast...

Lees meer

#HorecaPartnersHelpt: Horeca Partners steunt de sector met gratis advies

04/05/2020

Om onze geliefde sector een hart onder de riem te steken willen ook wij graag ons steentje bijdragen voor een rendabele horeca op lange termijn. Onder de leuze #HorecaPartnersHelpt bieden wij, tot en met 31 mei 2020, gratis advies voor elke horecaondernemer. Om zoveel mogelijk...

Lees meer

Corona – never waste a good crisis

28/04/2020

Corona – never waste a good crisis Zoals Winston Churchill ooit zei: “Never waste a good crisis”. In moeilijke tijden, zoals de coronacrisis die de wereld nu in haar greep houdt, worden we uitgedaagd om inventief naar oplossingen te zoeken. Enerzijds zijn er de ondersteunende...

Lees meer

Nuttige apps en software in tijden van corona

23/04/2020

Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, moeten we inmiddels al verschillende weken zoveel mogelijk binnen onze eigen vier muren blijven. Ons dagelijks leven wordt zo goed als platgelegd, maar de digitalisering maakt plots grote sprongen. Enerzijds is er een stijgende populariteit van...

Lees meer

Horeca in coronamodus. Hoe houden we het veilig?

10/04/2020

Horeca in coronamodus. Hoe houden we het veilig? Je hoort en leest allerlei adviezen en opinies, ook fake news, en de communicatie rond Covid-19 is vaak niet helder (genoeg) om precies te weten wat mag, kan of moet in specifieke situaties. Vandaar dat we voor...

Lees meer

Wij steunen #HoReCaComeBack

03/04/2020

Wij steunen #HoReCaComeBack Gasten ontvangen op uw terras, lekkere ingrediënten omtoveren tot een hemels gerecht in uw restaurant of een afterwork organiseren op vrijdagavond, het leek ons allemaal vanzelfsprekend en we genoten ervan. Tot zo’n twee weken geleden. We blijven met z’n allen in “ons...

Lees meer

5 originele Valentijnsacties in de horeca

14/02/2020

Het is Valentijnsdag, hét grote feest van de liefde. Of je het nu commerciële onzin vindt of niet, de liefde hangt in de lucht en wordt uitvoerig gevierd. Vooral de horecasector profiteert van deze feestdag. Veel horecaondernemingen pakken dan ook graag uit met speciale aanbiedingen,...

Lees meer

Tips voor logies: het belang van een goed afgebakende doelgroep

22/01/2020

Een doelgroep afbakenen voor je logies is vaak lastig. Veel ondernemers willen of durven hier geen keuze te maken. Het lijkt in eerste instantie misschien verstandig om te mikken op een zo breed mogelijk publiek. Toch is het belangrijk om je doelgroep duidelijk te bepalen,...

Lees meer